Hold dig opdateret!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og være den første til at modtage nyheder, kampanger og gode tilbud.

Montado har mere end 45 års erfaring på markedet.

Det er et bæredygtigt materiale Intet træ fældes eller beskadiges for at få kork. Hver korkeg lever i gennemsnit 150 til 200 år, og kork-barken høstes ca. hvert niende år. Hver korkeg leverer kork ca. 50 gange. Med andre ord, kork er et vedvarende råmateriale. 
Let som en fjer. Mere end 50% af mængden af ​​kork er luft. Ja, luft. Kork vejer kun 0,16 g pr. Kubikcentimeter. 

100% miljøvenligt materiale

Kork kan derfor fornyes (den vokser igen efter høst). Men det er også genanvendeligt. Fra genanvendelse af korkpropper produceres for eksempel byggematerialer (kork er en enestående isolator) og også til bil- og rumfartsindustrien. Kork er også 100% bionedbrydeligt.

Heldigvis har menneskehedens miljøbevidsthed udviklet sig meget i de senere år, hovedsageligt på grund af problemet med klimaændringer. I øjeblikket er de fleste af os opmærksomme på vigtigheden af ​​vores daglige beslutninger for fremtiden for planeten og modebranchen, ved valg eller pres fra forbrugere, derfor føler vi også behovet for at finde mere bæredygtige materialer som værner om vores miljø og dyr.

I denne henseende adskiller kork sig fra alle andre materialer og har ingen rival. Det er 100% natur, et grønt alternativ til syntetiske produkter. 

Hos Montado er kork vores råmateriale, du vælger: det er en del af vores kultur som portugisisk og er oprindelsen af ​​oprettelsen af ​​vores brand. Vi har arbejdet inden for mode-tilbehør i 40 år. Med oprettelsen af ​​Montado begyndte vi at lave miljøvenlig mode og bidrage til en bedre verden. Og vi er så stolte af det. Vi skylder dette utrolige materiale, kork, som vi arbejder med lidenskab.

Patrick Spencer has long been passionate about sustainability. During his career as a chef and restaurant owner, he focused on sustainable business practices and was a member of the Slow Food Movement. After moving to Oregon, he became the Sustainability Coordinator for Willamette Valley Vineyards and while there he created the Cork ReHarvest natural cork recycling program.

Læder ? hvad og hvordan – er det ikke ligeså miljø korrekt som kork ?

Flere har spurgt os om hvordan læder sko, tasker mm laves – her henviser vi til Danwatch (www.danwatch.dk) som har lavet mange undersøgelser om emne https://danwatch.dk/undersoegelse/vores-laederjakker-sko-og-tasker-forgifter-laederarbejdere-i-indien/  – Støtterne til Danwatch arbejde er mange – måske det er noget for dig.  Der findes mange typer læder – vær derfor opmærksom på at spørge indtil dette – hvis du vælger en læder taske i stedet for en af vores korktasker.

Følg os på Instagram



Webbureau ITTP